syMinor

Dag 2 (zo 30 april – ma 1 mei) Lanzarote, Marina Rubicon -> Madeira, Porto Calheta.

Tjebbe komt om 10.00 uur uit bed, stapt onder de douche en is weer fris. Hij plakt voor mij een nieuwe Scopoderm pleister achter mijn andere oor en ik ga nu zelf toch maar terug. Voel me matig. Inslingeren kost me zo’n 3 dagen. Dus deze afstanden zijn eigenlijk net te kort. Na douchen voel ik me alleszins redelijk. Dat is de inspanning van douchen onder een hellend en slingerend schip wel waard. Dat we dat kunnen is te danken aan de watermaker, een heerlijke luxe die we ons veroorloven. Ik begin rustig met muesli en thee. Mijn schipper maakt zijn gebruikelijke, dagelijkse, technisch inspectie rondje over dek. Alles oké. De wind staat meer NO, neemt af en zakt onder de 10 knopen. De zon staat met enkele wolkjes en de oceaan lijkt leeg. Weinig vogels en nog geen vissen gespot. Het rif gaat eruit, de furlstrom op en de sleepgenerator uit. Tjebbe wil de watermaker draaien als test; hij krijgt hem echter niet aan de praat. Voor we het wachtsysteem weer ingaan halen we de furlstrom eraf en zeilen we gestaag met een SOG/ grondsnelheid 4,5 kn. verder. Om 5.00 uur gaat de moter bij en moterzeilen we af op de lichtjes van Madeira. Daar worden we hartelijk ontvangen door de Doris. Moana Nui ligt hier ook 🙂
2e dag 134 Nm in bijna 24 uur Totaal 290 Nm in 47, 75 uur
Voor spoedberichten zijn we bereikbaar op call-sign@sailmail.com OPM:alleen tekst
Translate »