syMinor

SSB Bahamas

12-02-2012: George Town oftewel “Chicken Town”

In George Town kunnen we (morgen, anders betalen we ook nog de zgn. overfee) inklaren voor de Bahamas. Het inklaren kost je in de Bahamas 300 US$, ongeacht of je er 1 dag of 1 jaar in gaat cruisen, slik 🙁 en maar gauw vergeten. We liggen voor anker voor George Town de hoofdstad van de Exuma’s. George Town oftewel “Chicken” Town. Dit omdat dit een belangrijk beslismoment is voor de vele Amerikanen en Canadezen hier verzameld: Zeil je wel of niet door naar de Caribbean? Dan ga je nu echt het diep water in en door en de “chicken” (zouden dat echt alleen de vrouwen zijn, of zijn de “mannen” blij het af te kunnen schuiven op de vrouwen??) blijven hangen of keren weer om 🙂 We zijn nu ook meer in de civiele wereld en verwachten (hopen) hier ook vaker internetverbinding op te kunnen pikken. Heerlijk is dat 🙂 Onze SSB berichten op de website stoppen (voorlopig) weer en we gaan weer over naar ons 1 maandelijks log/ verslag.

Bahamas – Exuma’s – George Town

12-02-2012: George Town – positie 23°30.7N 75°45.0W

Om 8.00 uur halen we anker op en zetten koers naar de Exuma’s. Dit is een smal en langgerekt (ruim 100 mijl) eilandengebied. George Town is de hoofdstad en daar kunnen we inklaren voor de Bahamas. Het is zo’n kleine 40 mijl naar het zuidwesten en de wind komt uit ZW met 15-18 knopen. Het is dus hoog aan de wind opkruisen. De aanloop is er een met verschillende waypoints tussen de riffen door, zonder bakens, en net voor het donker om 18.00 uur laten we ons anker vallen in het ankergebied van “Elisabeth Harbor”. Er liggen genoeg masten hier. Morgen gaan we verder op onderzoek uit.

Bahamas – Exuma’s – George Town

10-02-2012: Bahamas – Conception Island – positie 23°50.7N 75°07.4W

De Tropical Cancer ligt op 23.30° N, dus sinds gisteren zijn we formeel uit de tropen. Dat vertaalt zich ook meteen in de bewolking; schapenwolken maken plaats voor sluierbewolking en de passaatwinden zijn hier niet meer standaard. We kunnen ook weer westenwinden krijgen en voor hier de beruchte “Northerns” (met name in de Golfstroom later). Ook moeten we hier de getijde en de stroming weer in de gaten houden in tegenstelling tot in de Carieb. We zijn gisteren 40 mijl naar het noorden gemotorzeild (minder als 10 kn wind uit het ZO) en hebben ons anker uitgegooid bij Conception Island in cristal clear water. Het is een onbewoond eiland en we lassen vandaag een rustdag in; de schipper is nog steeds niet echt fit. Een staartje van ons Cubaverhaal? Kennelijk vat je tussen de mensen sneller een verkoudheid op. We gaan het eiland verkennen en met de dinghy naar een kreek waar kleine haaien :-)en green turtles te spotten zouden zijn. We durven echter het rif niet te passeren met laag water en zachte dinghybodem 🙁 We storten ons maar op strandjutten en zwemmen bij de boot
Bahamas – Conception Islan

08-02-2012: Bahamas – Long Island: Clarence Town – positie 23°06.2N 74°57.3W

Na 26 uur en 165 mijl verder, hebben we ons anker laten vallen in mooi helder lichtblauw water. We liggen nu rustig achter ons anker te deinen voor Clarence Town, een klein stadje op Long Island van de Bahamas. We zijn een beetje brak, zoals altijd, na 1 nacht doorzeilen. We zeilen liever meerdere nachten door zodat je beter in je ritme komt en dus ook echt goed slaapt in je 3 uurtjes, vrij van wacht. De eerste uurtjes was het motoren en vingen we nog een Mahi Mahi van 85 cm. Daarna kon de motor uit en zeilden we met een ZO 10 -15 kopen aan de wind de nacht in. Het was volle maan en erg helder; je kon er bijna een boek bij lezen. We maken kennis met Inge en Rocky van de “Island Girl”, drinken een glaasje, genieten van de verse mahi mahi en gaan lekker slapen.

Bahamas – Long Island – Clarence Town

Translate »