syMinor

Vertrekkersfeest


Op zondag 11 april is het tijd om ons op te doffen en aan te kleden voor ons gepland “vertrekkersfeest”. We hebben gemeend een feestje te moeten organiseren om (tijdelijk) afscheid te nemen van onze lieve familie en vrienden. Dit doen we in een mooie verbouwde boerderij in het stadsdeel Tongelre van Eindhoven. Het wordt een feestje om 3 redenen met een buffet wat als thema “wereldbuffet” heeft d.w.z. koude en warme hapjes vanuit alle delen van de wereld.

De 3 redenen voor het feest zijn:

 1. Verjaardagen van ons beide.
 2. Ons 25 jarig huwelijk.
 3. Het vertrek wat gepland staat.

ad 1. De verjaardagen van ons beiden

52+54 jaar =106 jaar. Dit is niet bijzonder v.w.b. data, Het is geen mijlpaal nu.

Wel bijzonder want jong zijn oftewel de jeugd heeft de toekomst en wij ? wij zijn nog niet oud, maar wel belegen en ook weer niet te oud: we zijn nu in de gelegenheid om nog keuzes te kunnen maken.

We menen dat we voldoende (nooit genoeg) (levens)ervaring hebben opgedaan en we willen niet wachten op later. We weten (gelukkig) niet wat de toekomst ons gaat brengen, we willen alleen later niet terugkijken en zeggen “had ik maar”.

Ad 2. 25 jarig huwelijk 4-6-1985

Nooit bewust gekozen voor deze datum, achteraf herinnert deze datum ons steeds weer aan de “4=6” en de winkel van pa (en ma Kleijn natuurlijk).

Als we deze gezamenlijke historie van 25 jaar niet hadden en elkaar niet zo zouden kennen met onze gezamenlijk gedeelde passie, zouden we ook niet vertrekken. Wij beiden zouden ook nooit solo willen gaan.

We weten inmiddels wat het is in een beperkte ruimte te leven en we hebben lief en leed gedeeld: life-events en mijlpalen. We hebben ook een droom ontwikkeld en we staan nu aan de vooravond van de realisatie van deze droom.

Wij hebben de opmerking van ma opgepakt als een compliment: Ze zei jullie zijn avontuurlijk maar geen avonturiers. Dat geeft ons vertrouwen en de ruimte om te vertrekken.

We genieten van het gezelschap nu welke met ons dit zilveren jubileum viert, vele waren er 25 jaar terug ook bij en we gaan ervoor om de voor ons volgende mijlpalen 40 en 50 jaar huwelijk te bereiken.

Ad 3. Vertrekken = het realiseren van een droom

We staan zoals gezegd aan de vooravond van ons vertrek. Keuzes welke je maakt; goed of niet goed? De toekomst zal het uitwijzen: dan kunnen we terugblikken op onze ervaringen.

Het woord ervaringen komt m.i van het werkwoord “varen” en dat dan veel doen!

 • Zeilen is voor ons een prettige manier van reizen, van V (=Vertrek) naar A (=Aankomst) gaan, is onderweg zijn met de natuur en elementen van de natuur. Het geeft afwisselend rust en hectiek.
 • A= Aankomst: is het ontdekken van nieuwe onbekende cultuur en natuur. We verwachten dat dat leuk spannend en uitdagend is.
 • V= Vertrek: is het loslaten van bekende, vertrouwde en geliefde mensen/ huis/ goederen en omgeving. Dit is lastiger We gaan niet uit onvrede met NL/ werk/ familie en/of vrienden. We komen ook terug (onze intentie is in ieder geval nu zo)

Onvrede neem of draag je met jezelf mee tot je het een goede plek geeft (zoals een oude doos op zolder, welke wel herinneringen heeft maar geen pijn meer doet).

We gaan echter wel banden losser laten en dat is duaal:

 • Je krijgt er iets voor terug, echter wat?
 • Wat laat je achter? Goederen en omgeving loslaten is niet zo moeilijk. Echter het loslaten van jullie mensen wel, we zullen jullie ook missen!

We leven gelukkig in een moderne wereld welke veel mondialer (global) is geworden met alle nieuwe vormen van communicatie en reizen.

We kunnen en willen contact onderhouden:

Met behulp van mail/ sms/ skype/ Iridium- oftewel satelliettelefoon

 1. De website is voor allen toegankelijk om ons te volgen.
 2. We kunnen mailen en evt. mailgroepen vormen met gedeelde belangstelling (familie/ vrienden/ wijnclub/ bootjesvolk)
 3. We kunnen persoonlijke ervaringen uitwisselen 1 op 1 via mail en in mindere mate via sms

Vliegtuig

 1. We komen ook wel eens terug, globaal 1x per jaar
 2. Dit betekent tevens een uitnodiging aan degene die wil komen is welkom.

Anderzijds de tijd gaat snel, ook deze 5 jaar zullen (relatief) snel gaan

We zijn benieuwd wat het met ons doet,

Wie we (gaan) worden.

We zijn blij met jullie overwegend positieve reacties en de ruimte die we krijgen om te groeien.

Het was een fijne middag/avond waar we gezellig hebben kunnen praten met een hapje en een drankje en we hebben getoast op ons aller aanwezigheid; dat het ons allen goed zal gaan en dat we contact houden met elkaar via de Iridium telefoon. We zullen geld wat we gekregen hebben hieraan besteden, waarvoor onze dank!

’s Avonds bij thuiskomst en de dagen erna genieten we nog lang na van alle lieve kaartjes, wensen, woordjes, bonbons, wijn, drank, Bretonse bordjes, boeken, muziek, films, harde schijf en USB – sticks met muziek/ foto’s en eigengemaakte film! De “voedselpakketten” samengesteld uit Nederlandse producten, het verzorgingspakket voor huid en lichaam voor hem en haar, inclusief de unieke nabrengservice!

De special made “Dalton”- vlaggen voor onderweg! Een nieuwe WSV- vlag, dollarbiljetten t.b.v. de broodnodige baksjees of fooien en de geweldige panoramafoto van het gezelschap!

¡Qué sorpreso! Muchas gracias! Está estupendamente!

Translate »