syMinor

Weer een winter thuis violieren 

Na het hybride leven; afwisselend aan boord en thuis, met mooie dagen in september, nemen we thuis onze bekende reguliere activiteiten weer op. We herpakken onze golf en bridge en nemen refreshment lessen van beiden bij Jos resp. Emmy. Tjebbe start weer met trimzwemmen en ik met de yoga en het wandelen met mijn loopgroepje. Met genoegen stap ik weer in bij het beeldhouwen bij Harriet en wil nu ‘eindelijk’ deze flinke blok ‘work in progres’ afronden 😊 In oktober varen we de Minor terug naar haar winterligplaats de Beatrix in Eindhoven, de mast laten we achter bij Ina in de winterstalling. Helaas worden we gedwongen om te keren bij de spoorbrug van Zevenbergen in het Markkanaal; er is een stremming voor onbepaalde tijd ☹. Als troost trakteren we onszelf op een heerlijk herfstmenu.in Drimmelen.

 

Ik ‘verslik’ me in een cursus introductie architectuurgeschiedenis. De, online, cursus is boeiend en interessant maar… de docent, Oene Dijk, jast er elke les veel slides doorheen. Het uitwerken van mijn aantekeningen is een race tegen de klok om bij te blijven 😊 Het lijkt wel op werken, hihi. Thuis wordt de garagedeur vervangen door een kozijn met raam, met als resultaat een betere isolering en veel meer licht. De Cv-ketel laat het afweten en wordt vervangen; betrouwbare verwarming is wel een must.

Tussendoor socializen we met dear & near en genieten we van een familieweekend Kleijn, een traditiegetrouw Kerstdiner in Manderveen met zessen en Oud & Nieuw in Eindhoven.

Mijn schipper stort zich op het onderhoud van de Minor: een update van het elektriciteitspaneel, het (laten) maken van een mangat in de dieseltank en het vervangen van de schroef voor een Maxprop; 3-blads vaanstandschroef. S&S zeilmakers maken onze buiskap weer spic en span met nieuwe raampjes en herstelde stiknaden.

We zijn blij met het resultaat van een totale refit van de kussens; meubelstoffeerderij Karin Smulders vervangt ze allemaal met een mooie alcantara blauwe stof, welke ons inziens gelijk is aan het origineel. Met hulp van mijn lief naai ik nieuwe, bijpassende, gordijntjes en kussentjes. Ik vind de stof op internet en laat het komen uit Istanbul; perfecte stof en levering. Het is nog een heel gepuzzel om het geometrische ‘Klimt’-patroon goed te leggen en het rapport gelijk te houden.

 

Minor: nieuwe stoffering

We kopen pilots voor ‘het Noorden’ en oriënteren ons in de opties.

Vanaf januari zijn we formeel lid van golfclub de Schoot, maar t.g.v. de aanhoudende en overvloedige regen is de grond verzadigd en is het meer ‘golven als golfen’ en is de baan regelmatig gesloten ☹

We gaan er nog even tussenuit: een Art Nouveau weekend in Brussel in januari t.b.v. onze beiden verjaardagen en een weekje Oost-Sicilië eind februari. Een fly & drive waar we genieten van de ontluikende natuur, cultuur en heerlijke wijn & spijscombinaties.

Brussel – Maison Hannon

Na een grondig tuinonderhoud met fiks snoeiwerk van Arjan, wordt het weer tijd om ‘ons bootje’ vaarklaar te maken. We varen de Minor terug naar Herkingen via Den Bosch en over de Maas i.v.m. een sluisstremming bij Tilburg. Hier krijg ik gratis en voor niets en een 2e maal een flink virus over van mijn lief met hardnekkig hoesten en een laag energieniveau. Afijn, we ondergaan het maar lijdzaam, er zit niets anders op.

 

Sicilië: Agrigento – Valle dei Templi: Tempel van Hera/ Juno

Sicilië: Agrigento – Valle dei Templi: Tempel van Concordia

Sicilië: Agrigento – Valle dei Templi: Tempel van Concordia

Sicilië: Ragusa Ibla – Duomo San Giorgio

Sicilië: Ragusa Ibla – Duomo San Giorgio

Sicilië: Noto – Bassilica di San Niccolo
(CROCE LIGNEA Frammenti di barcone migrante)

Sicilië: Syracusa – Parco Archeologico della Neapolis: Teatro Greco

In Herkingen sluiten we aan bij enkele verenigingsactiviteiten en socializen met de DOE-dag en een gezamenlijke Pinkstertocht naar Zierikzee en Annaland. We vieren de 93e verjaardag van ma Kleijn en dan is het wachten op een mooi weervenster om te vertrekken naar het Noorden: Scandinavië en/of Schotland.

We zijn benieuwd wat het ons gaat brengen en waar we uitkomen.

Heusden

 

 

Museumhaven Zierikzee

 

 

 

 

Translate »