syMinor

Dag 5: Positie 18°18.2N 65°17.8W (9.00 uur locale tijd)

Als we deze hoogte vast kunnen houden vandaag en er geen windshifting komt is het aftellen geblazen. Nog een 100 mijl te gaan tot de Spaanse Maagdeneilenden/ Spanish Virgin Islands. We willen aankomen op het meest oostelijk gelegen eiland; Isla Culebra en later verder hoppen richting het westen. We sluiten hier nagenoeg aan op de BVI waar we in maart jl. waren. We mijmeren al over een baai waarin we kunnen ankeren en zwemmen.
We eten vandaag mahi mahi op Oosterse wijze; roergebakken in teriyakisaus. Na het avondeten gaat er 1 rif in het gootzeil en de high aspect. Dit om onze snelheid te reguleren zodat we bij daglicht aankomen. ’s Morgens vroeg om 9.00 uur droppen we ons anker in de baai “Ensenada Honda” en springen in het heerlijke schone water om ons op te frissen.
Afgelegde afstand in 24 uur is102 mijl (bewust langzamer gevaren, ongeveer 5 knopen i.p.v. 6-7 kn.)
Totale afgelegde afstand Curaçao – Isla Culebra is 525 mijl, hemelsbreed 420 mijl. Dit gevaren in 118 uur, waarvan 51 uur de motor heeft meegedraaid, gem. snelheid is 4,44 mijl/uur. Niet slecht met het gegeven van wind en stoom tegen hier. We zijn dik tevreden en gaan inklaren, de foto’s plaatsen we op een later tijdstip bij deze stukjes.

Translate »